ЧИТАЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - КАРЛОВО

 
ЧИТАЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - КАРЛОВО

НАЧАЛО
КАРЛОВО
ЧИТАЛИЩЕТО
ДЕЙНОСТИ
БИБЛИОТЕКА
НИЕ
КАЛЕНДАР
ФОРУМ


АФИШ ВЕСТИ ФОТО ВИДЕО МУЗИКА КОНТАКТ ВРЪЗКИ

ВЕСТИ / Читалище

Вземи в gLOG
14 Април 10, 12:24 / Автор: Иванка Балтова
Младите фолклорни таланти на Карлово с четири награди от конкурс в град Варна
Четири карловски деца завоюваха награди на най-престижния фестивал "Диньо Маринов"във Варна, където са се съревновали с деца от музикални училища, училища с разширено изучаване на фолклор, обединени детски комплекси и читалища. Ако учеха в музикални училища, спечелилите първа, втора и трета награда карловски деца щяха да имат право на стипендия през цялата година.


Завърши ХVІ Национален детски конкурс „Диньо Маринов” за изпълнители на народна музика: певци, инструменталисти, народни хорове , оркестри и ансамбли.

Ученици от музикалните училища, паралелките с разширено изучаване на музика, школите по изкуствата към читалища и обединени детски комплекси демонстрираха своите умения в дните 9, 10 и 11 април в Младежкия дом на град Варна.

Надпреварата за изпълнители фолклористи се организира по традиция от Министерството на образованието и науката, РИО, Община Варна и ОДК. Целта на конкурса е да издирва и популяризира млади таланти, както и да утвърждава и приобщава поколенията към традиционната българска култура.

Солистите се представиха в четири възрастови групи и три категории от 1-ви до 12-и клас с репертоар по избор на две народни песни с общо времетраене до 5 минути. Една от песните задължително е от фолклорната област на самия участник.Пет деца от детската фолклорна формация „Розова долина” при Народно читалище „Васил Левски- 1861г.”гр. Карлово се състезаваха в трета категория в четирите възрастови групи и завоюваха четири награди:

  • Първа награда за Даян Валериева Антонова, ІІ възрастова груп
  • Втора награда за Татяна Николаева Христова, І възрастова група
  • Трета награда за Никол Георгиева Шишманова, ІІІ възрастова груп
  • Поощрение за Катя Емилова Чалъкова, ІV възрастова група.
Ръководството на читалището и ДФФ „Розова долина” изказват искрена благодарност за любезното съдействие на отдел „Образование” при Община Карлово за осигурените средства за участие във фестивала.
 
Две снимки на карловски участници: 
http://chitalishte-karlovo.dir.bg/_wm/gallery/?df=17
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9895